De Pleats 38, Goutum06-496 72 223info@sportmassagevanderbij.nlMa. - Vrij. 8.30 - 17.00 uur of op afspraak.

(Sport)-voeding

Post 3 of 3

Een sporter kan nog zoveel eiwitshakes en hersteldrank voor betere prestaties nemen, sportvoeding is nutteloos als de basisvoeding niet deugd. Sportvoeding kan er voor zorgen dat je sneller hersteld na een training, maar kan ook als een aanvulling zijn op ontbrekende voedingstoffen.

Als je 2 uurtjes in de week gaat fitnessen heb je géén sportvoeding nodig. Wel bij zwaardere inspanningen: honderd kilometer fietsen alleen op water red je niet, dan heb je aanvullende voeding nodig.  Sportvoeding is eigen alleen maar voor topsporters noodzakelijk.

Gewone sporters moeten eerst zorgen voor een goede basisvoeding uit de schijf van vijf. Een goede balans in het dagelijks eetpatroon is daarbij erg belangrijk.  Een lichaam presteert  niet als je het voorziet van de nodige brandstof. Als een sporter op het juiste moment de juiste voeding eet hersteld het lichaam sneller en begin je fitter aan de volgende training.

Sportvoeding is niet een vereiste om een topniveau te kunnen bereiken. Zonder kan ook, als de basisvoeding maar in orde is. Maar het is wetenschappelijk wel bewezen dat een sporter wel beter presteert met sportvoeding.

 

Menu