De Pleats 38, Goutum06-496 72 223info@sportmassagevanderbij.nlMa. - Vrij. 8.30 - 17.00 uur of op afspraak.

De Reuzen van Royal de Luxe

 

In 2018, het jaar van Culturele Hoofdstad van Europa, heeft LF 2018 ervoor gezorgd dat de Reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden hun opwachting konden maken. Het gezelschap bestond uit ruim 100 Fransen als vast crew en zo’n 500 vrijwilligers, waaronder de poppenbedieners, beveiliging, catering, masseurs, enz. Voor deze attractie hadden ze meegenomen: Xolo, een hond van 3 meter hoog, het Kleine Reuzen Meisje van 5,5 meter hoog en 800 kg en de Duiker van 11 meter hoog en 3000 kg.

 

In de periode van 7 augustus t/m 15 augustus ben ik ’s avonds als masseur aanwezig geweest bij de oefendagen. De vrijwilligers moesten zich bekwamen in de acties, per attractie, die ze moesten uitvoeren. Bij zowel het reuzen meisje, de hond als de duiker was het nodig om met touwen en katrollen ervoor te zorgen dat er “levensechte” bewegingen konden worden gemaakt met de armen en de benen. De vele vrijwilligers moesten zich dit touwtrekken eigen maken. ’s Avonds tussen 18.00 – 21.00 uur hebben wij, een collega en ik, vele vrijwilligers gemasseerd na gedane oefensessies.

 

In de drie showdagen, van vrijdag 17 t/m zondag 19 augustus, bleek dit geen overbodige luxe te zijn geweest. Sterker nog. Het bleek echt noodzakelijk te zijn om de vrijwilligers hun taken te kunnen blijven uitvoeren. In de eerste dag waren er al 4 afvallers bij de duiker, waardoor het lopen van de duiker niet meer door 2 x 12 , maar door 2 x 10 vrijwilligers moest worden gedaan. Op verzoek zijn er zelfs extra massagemomenten ingelast. Met een groep van zes masseurs hadden wij het er maar druk mee.

 

Als je er vanaf het begin bij bent geweest, dan is het nog intenser als je bij de showdagen het Kleine Reuzen Meisje ziet ontwaken, douchen en bewegen. Echt fantastisch om te zien. Een eenmalig attractie, die ik van dichtbij heb mogen meemaken. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Reuzenbaas Jean-Luc Courcoult wil graag terugkomen in Leeuwarden, maar dan met een nieuwe reus. Een gorilla, een zilverrug.

Menu