De Pleats 38, Goutum06-496 72 223info@sportmassagevanderbij.nlMa. - Vrij. 8.30 - 17.00 uur of op afspraak.

Medical Taping Concept

 

 

Het Medical Taping Concept is dat er steeds weer vanuit de praktijk nieuwe invalshoeken en verbeterde toepassingen ontstaan, zodat de methode voortdurend wordt uitgebreid en bijgesteld. Vooral de vaardigheid van de behandelaar om de technieken zinvol te combineren bepalen het succes van zijn behandeling. De achtergrondgedachte is, dat de spieren niet alleen nodig zijn voor het bewegingsapparaat, maar daarnaast ook bepalend zijn bij de bloed- en lymfecirculatie en lichaamstemperatuur.

 

De ontwikkelde elastische tape ondersteund, activeert of ontspant (afhankelijk van de plakrichting) musculaire structuren (spierfuncties), zonder daarbij de beweging te beperken. Bovendien wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. De toepassingsgebieden zijn breder dan alleen het behandelen van de spierfuncties. Hersteltijd van blessures wordt bekort met éénderde tot de helft. Vooral in de 1e 72 uur na het trauma goed toepasbaar!

 

Eigenschappen tape:

  1. Elastisch katoentape
  2. Rekt tot 140 % (heeft standaard 10% voorspanning op papier)
  3. Anti allergisch lijmlaag (temperatuurgevoelig)
  4. Tape plakt maar één keer!
  5. Watervast, tape kan 3 – 10 dagen blijven zitten.

 

Effecten tape: toepassing tussen rekbaarheid huid ↔ rekbaarheid tape. In normale uitgangspositie zorgt elasticiteit tape dat huid iets wordt opgetild = “convolutions”. Er ontstaat nu meer ruimte in de subcutis (onderhuid). Belangrijkste effecten: pijndemping, drukvermindering, circulatieverbetering, verbetering spierfunctie en ondersteuning gewrichtsfunctie.

 

Speciale behandeltechnieken

  1. Ster of kruis maken op lokale pijnpunten.
  2. Beïnvloeding van ligamenten en gewrichten.
  3. Houdingscorrecties.
  4. Rastertechniek of Lymfapen.
  5. Segmentaaltaping als 24 uurs behandeling van dieper gelegen organen en structuren.

 

 

 

 

Menu