De Pleats 38, Goutum06-496 72 223info@sportmassagevanderbij.nlMa. - Vrij. 8.30 - 17.00 uur of op afspraak.

De Dorn Methode

De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee, op een relatief zachte manier, een scheefstand in bekken en wervelkolom worden gecorrigeerd. In veel gevallen is de oorzaak een beenlengteverschil. Beenlengteverschil leidt tot veranderingen in de lichaamshouding en geeft op den duur een scheefstand van het bekken, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en in de nek, wat een beperking oplevert in het naar links en naar rechts kijken en hoofdpijnklachten.

 

Behandeling

Tijdens een behandeling beginnen we met het corrigeren van beenlengteverschil, wat het lichaam weer in balans brengt. Daarna wordt het bekken rechtgezet en de scheefstand in de wervelkolom (scoliose) gecorrigeerd. De cliënt heeft hierbij een actieve rol en beweegt zelf arm/been/hoofd tijdens de correctie. Hierdoor is deze behandeling een stuk zachter dan andere manuele behandelvormen.

Pijnklachten zullen vaak direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. Daarnaast krijgt u eenvoudige oefeningen mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt. Door scheefstand in de wervels te corrigeren, kan ook de functie van de zenuwen zich herstellen en kunnen fysieke klachten, waarbij niet direct de link naar de rug was gelegd, tóch veranderen.

Na maximaal 3 behandelingen moet u duidelijk verbetering hebben van de klacht. 

Menu