De Pleats 38, Goutum06-496 72 223info@sportmassagevanderbij.nlMa. - Vrij. 8.30 - 17.00 uur of op afspraak.

Shiatsu Ryoho

Shiatsu betekent (shi = vinger, atsu = druk) en is een holistische therapie. Dat wil zeggen dat de persoon als geheel, zowel lichamelijk als geestelijk, centraal staat. Niet alleen het aangedane gebied wordt behandeld, maar bij het stellen van de diagnose wordt ook rekening gehouden met de achtergrond, zoals gezinssituatie, werk, werkbelasting, sport en sportbelasting/niveau, en levensstijl, waaronder voldoende rust, roken, alcohol en medicijngebruik van de betrokkene. Shiatsu is van oorsprong een traditionele oosterse geneeskunde en wordt gebruikt voor de behandeling van klachten waarbij zowel fysieke als psychische aspecten een rol spelen.

Een shiatsubehandeling bestaat uit het toepassen van druk met de duimen en vingers en de handpalmen op specifieke punten op het lichaam, met als doel ziekte te voorkomen en te genezen door de natuurlijke herstelvermogens van het lichaam te stimuleren. Als shiatsutherapeut ben je bezig spieren en zenuwen te prikkelen om de benodigde ontspanning te creëren en daarmee het evenwicht in de energiestromen te herstellen. Het toepassen van druk op deze punten verlicht niet alleen de pijn, maar stimuleert ook de huid, verlicht spierstijfheid, reguleert het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam om zowel lichaam als geest te helpen ontspannen.

Shiatsu is erop gericht om de energiebanen (“Ki”) in het lichaam optimaal in stand te houden of het energieniveau te herstellen en uit te balanceren. Een behandeling bevordert de natuurlijke energiestroom in het lichaam en harmonieert het inwendige milieu. De integrale aanpak grijpt in op de oorzaak van ziekte door het energetische evenwicht te herstellen, zwakke organen te versterken en de leefgewoontes te harmoniëren. Zo worden gezondheidsproblemen aangepakt. Kwaaltjes of pijn worden verholpen door krachtig op precies gelokaliseerde plekken op het lichaam te drukken.

Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen. Veel mensen zijn bezorgd over de nadelige effecten die het moderne leven op hun gezondheid hebben. Shiatsu is een manier om bewust te worden van ons lichaam en om er voor te zorgen. Het is een manier om je gezondheid in eigen handen te nemen.

Shiatsu kan een preventieve werking hebben en is zeer ontspannend om te ondergaan. Het is dus prettig en effectief tegelijkertijd. In situaties waarin emotionele factoren of stress een onderliggende factor zijn, is shiatsu daarom zeer effectief.

Klachtenlijst o.a.:

  • Hoofdpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Rugpijn
  • Spierpijn
  • Slapeloosheid
  • Vermoeidheid, stress
  • Depressie, onrust
  • Tenniselleboog, herhalingsklachten

Indien u andere klachten heeft en wilt u weten of shiatsu voor u kan helpen, neem dan contact met mij op.

Shiatsu duim-hoofd-2b

Shiatsu duim-erector spinea-2b

Shiatsu duim-tenniselleboog-2b

Shiatsu duim-voeten-2b

 

 

 

 

Menu